ᐉ Какво е работна станция? | Hop.bg

Какво е работна станция?

20.10.2020    1 Харесвания 149
Какво е работна станция?

Работна станция представлява компютърна техника с мощна конфигурация, подходяща за работа със софтуери за сложни изчисления, обработка на снимки и изображения, видео монтаж, анимации, графики и др. Най-често намира приложение при инженери, проектанти, архитекти, фотографи и др.

Терминът се използва, за да се разграничи от компютър за игри, който има сходни характеристики и такъв за непретенциозния потребител - за интернет сърфиране, музика, филми и документи.

Съществуват два типа:

  • настолна работна станция (компютър)
  • мобилна работна станция (лаптоп)

В Hop.bg можете да намерите разнообразие и от двата типа, на достъпни цени и не на последно място – модели от най-високия клас на доказани производители в бранша и масово предпочитани от инженерните отдели на компании в Западна Европа, а именно:

  • HP Workstation
  • Dell Precision
  • Lenovo ThinkStation
  • Fujitsu Celsius

Моделите от тези продуктови линии са с най-високо качество на компонентите и кутиите, издържат на максимално натоварване, със защити от токови удари, захранвания, издържащи на прекъсвания на електричеството за кратко време и като цяло създадени да работят 24/7, 365 дни в годината.

 

Какво е настолна работна станция?

Компютър, най-често конфигуриран със сървърен процесор от Xeon серията на Intel, NVIDIA Quadro видео карти, оперативна памет (RAM) тип ECC (система за предотвратяване на грешките в паметта), мощно захранване, както и набор от възможности за свързване с периферни устройства, възможности за разширения, позволяващи ъпгрейд като: две или повече допълнителни видео карти, звукова карта, втори или няколко твърди дискове (HDD или SSD), някои модели позволяват и втори процесор и много други.

 

Какво е мобилна работна станция?

Лаптоп, съчетаващ бързодействието на настолен компютър и възможността да сте мобилни. Конфигурацията е от процесор с висока производителност, видео карта от професионален клас – NVIDIA Quadro или AMD Fire Pro, дисплей с наситени цветове, при повечето от моделите дори с IPS технология, отлично и безшумно охлаждане, лесно обслужване и възможност за персонализиране, както и с функции за сигурност на вашите данни.

 

Ние от Hop.bg ви предлагаме мобилни и настолни работни станции в различни ценови диапазони, в зависимост от вашите нужди и изисквания. А от наша страна ще получите съвет и насоки при избора на оптималната машина за вас. Независимо дали проектирате, рендирате, симулирате, използвате чертожни програми, работите често в движение или просто се нуждаете от силна изчислителна мощност, имате възможността да изберете модел според вашия бюджет с доказано и гарантирано качество и надеждност.

Коментари(0)

0.00
0
0
0
0
0

Напиши коментар

1 2 3 4 5

Бележка:  HTML не е позволен!

Промоции

Последни публикации

Hop.BG - ВходВход Бизнес клиентиРегистрация на дилъри и b2b клиенти

Hop.BG - Регистрация


Желаете ли да получавате наши промоционални предложения чрез електронна поща?Вход Бизнес клиентиРегистрация на дилъри и b2b клиенти

Hop.BG - Забравена парола

Напишете в полето отдолу пощата, с която сте се регистрирали на нашия сайт и ще получите на тази поща нова временна парола.

Hop.BG - Изпрати на приятел

Hop.BG - Търсене