ᐉ Възможно ли е: бизнес компютър за игри? | Hop.bg
  en

Възможно ли е да използваме бизнес компютър за игри?

21.05.2020    1 Харесвания 628
Възможно ли е да използваме бизнес компютър за игри?

Като един от топ реноваторите на компютърна техника в България, ние от Hop.bg смятаме, че бизнес клас моделите от този бранш могат да задоволят потребностите на всеки потребител, включително и на геймърите. Видео игрите предлагат толкова голямо разнообразие, че хора на всякаква възраст и с различни интереси могат да намерят подходящ сюжет за себе си.

Това ни довежда до въпроса дали употребяваната бизнес техника може да покрие изискванията за геймърски компютър? Нашият отговор е: Да, може.

 

 

 

 

 

 

 

Кой е най-важният компонент от един компютър, за да се нарече геймърски?
 

 

 

Това безспорно е графичният ускорител или още познат като видео карта. За да кажем, че едно устройство е подходящо за игри, то трябва да разполага с видео карта от съответния геймърски клас. Големите производители в тази сфера са nVidia и AMD.

 

 

 

 

 

 

Какво представляват устройствата от бизнес клас?

 

Моделите от бизнес линиите на марките Dell, Lenovo, HP, Fujitsu и др. не се различават като начин на работа, производителност или конфигурация спрямо представителите от по-ниския и средния клас. Основната разлика идва от материалите, използвани за изработка на кутиите, дънните платки, окабеляването, въздушните канали, охлаждането и т.н.

Всеки един компонент е изработен за постоянно натоварване и е значително по-устойчив от асемблираните конфигурации, които можем да си закупим от големите вериги. Но и идеята зад тях е да работят осем часа на ден, поне пет дни в седмицата, като компютрите и лаптопите тип работни станции трябва да издържат на работа двадесет и четири часа в денонощието, седем дни в седмицата.

 

Бизнес клас техниката се използва от корпорации, банкови институции, болници, държавни институции, уеб дизайнери, графични дизайнери и т.н. Затова тези устройства са проектирани да работят под натоварване 24/7, което ги прави желан избор за всеки офис и предпочитани от много ИТ отдели на големите компании.
 

 

От написаното до тук можем да обобщим следното:

  • бизнес техниката е по-издръжлива на постоянно натоварване, което я прави подходяща за игри.
  • имате възможност да изберете конфигурация спрямо вашия бюджет и предпочитаните от вас гейминг заглавия - реновираната компютърна техника за игри е на много по-ниска цена спрямо новата и в същото време удовлетворява нуждите на всеки геймър.

 

В заключение можем да кажем, че употребяваната техника от бизнес клас с подходящата и правилната конфигурация би свършила повече от добра работа за гейминг.

И не на последно място, за всеки компютър от Hop.bg получавате 6 месеца гаранция!
 

Коментари(0)

0.00
0
0
0
0
0

Напиши коментар

1 2 3 4 5

Бележка:  HTML не е позволен!

Промоции

Последни публикации

Hop.BG - ВходВход Бизнес клиентиРегистрация на дилъри и b2b клиенти

Hop.BG - Регистрация


Желаете ли да получавате наши промоционални предложения чрез електронна поща?Вход Бизнес клиентиРегистрация на дилъри и b2b клиенти

Hop.BG - Забравена парола

Напишете в полето отдолу пощата, с която сте се регистрирали на нашия сайт и ще получите на тази поща нова временна парола.

Hop.BG - Изпрати на приятел

Hop.BG - Търсене