ᐉ Възможно ли е: бизнес компютър за игри? | Hop.bg
  en

Възможно ли е да използваме бизнес компютър за игри?

2020-05-21    1 Харесвания 173
Възможно ли е да използваме бизнес компютър за игри?

Като един от топ реноваторите на България, ние в Hop.bg смятаме, че бизнес клас IT техниката може да задоволи потребностите на всеки човек. Видео игрите предлагат толкова голямо разнообразие, че буквално хора на всяка възраст, с различни интереси или социален статут могат да намерят подходящ сюжет за себе си. Това ни води и до въпроса дали употребяваната бизнес техника може да задоволи толкова разнообразни нужди?

 

 

 

 

 

 

 

Кое е най-важният компонент от един компютър за да се нарече геймърски?
 

 

 

Това разбира се е видео картата или както още може би знаете графичен ускорител. За да кажем, че едно устройство  е подходящо за игри, трябва да има инсталирана видео карта от съответния геймърски клас. Големите производители, в тази сфера са nVidia и AMD.

 

 

 

 

 

 

Какво представляват устройствата от бизнес клас?

 

Машините от бизнес класовете не се различават като начин на работа, производителност или конфигурация на нсталираните компоненти. Основната разлика идва от материалите използвани за изработка на кутиите, дънните платки, окабеляването, въздушните канали. Тези машини са сравнителни по-устойчиви от асемблираните конфигурации, които можем да си закупим от големите вериги. Но и идеята зад тях е да работят осем часа на ден, поне пет дни в седмицата, като работните станции трябва да издържат на работа двадесет и четири часа в денонощието, седем дни в седмицата. Компонентите им са създадени с целта да са устойчиви на постоянно натоварване. А за да издържа един компютър на такава работа се изисква основните му компоненти да с доста по-високо качество от асемблирано устройство, което можем да си закупим от всеки магазин за подобна техника.

Бизнес клас машините се използват от корпорации, банкови институции, болници, държавни институции, уеб дизайнери, графични дизайнери и т.н.. Както споменах по-горе тези устройства са създадени с идеята да работят под натоварване 24/7, което ги прави желани във всеки офис.
 

 

От написаното до тук можем да обобщим следното:

  • бизнес техниката е по-издръжлива на постоянно натоварване от колкото лесно достъпните компютри, които всеки от нас е виждал в хипермаркетите за техника, а това прави употребявания бизнес компютър идеален за игри.
  • при правилно конфигуриране на тази техника може да се получи много добро бюджетно решение, за хора неразполагащи със средства за чисто нова конфигурация. В същото време, срещу малко по-висока цена, може да се задоволи и най-заклетия геймър.
  • Цената на реновирана бизнес техника, подготвена за игри, може да бъде по-ниска от 500 лева, което ги прави значително по-евтини от новите продукти на пазара.
     

Определено можем да заключим, че бизнес клас употребяваната техника ще върши повече от добра работа за гейминг, стига да е конфигурирана правилно.
 

Коментари(0)

0.00
0
0
0
0
0

Напиши коментар

1 2 3 4 5

Бележка:  HTML не е позволен!

Промоции

Последни публикации

Hop.BG - ВходВход Бизнес клиентиРегистрация на дилъри и b2b клиенти

Hop.BG - Регистрация


Желаете ли да получавате наши промоционални предложения чрез електронна поща?Вход Бизнес клиентиРегистрация на дилъри и b2b клиенти

Hop.BG - Забравена парола

Напишете в полето отдолу пощата, с която сте се регистрирали на нашия сайт и ще получите на тази поща нова временна парола.

Hop.BG - Изпрати на приятел

Hop.BG - Търсене