ᐉ Бизнес клас техника или бюджетни предложения от м | Hop.bg
en

Бизнес клас техника или бюджетни предложения от масовия пазар?

10.10.2024    2 Харесвания 109
Бизнес клас техника или бюджетни предложения от масовия пазар?

Бизнес клас техника на Hop.bg или бюджетни предложения от масовия пазар?

 

Какво бихте предпочели – реновиран бизнес клас лаптоп или чисто нов бюджетен вариант от масовия пазар? Е, в днешната блог статия ще обърнем внимание на малките подробности, които крайният потребител не забелязва при покупката на лаптоп.

 

Кои са недостатъците на лаптопите от масовия пазар?

 

Повечето лаптопи от големите верига магазини в България са с неправилно балансирана конфигурация – те имат слаб процесор, много RAM памет и хард диск, който по-запознатите считат за отживелица, тъй като лаптопите работят много по-добре със SSD. RAM паметта често е повече, отколкото трябва да бъде - тя трябва да отговаря на мощността на процесора и нуждите на потребителя.

Друг минус е, че по-голямата част от лаптопите от масовия пазар са пластмасови. При 1-2 години ежедневна употреба въпросната пластмаса „се опича“ от топлината, която те отделят. Въпреки че обикновеният пластмасов лаптоп е същият бранд, който е и реновираният бизнес модел лаптоп, той е изработен от по-нискокачествен материал, тъй като е направен за по-масовия пазар. В сервизите на Hop.bg за ремонт са идвали лаптопи от ниския ценови клас на определен бранд и веднага може да се забележи, че изработката е доста по-нискокачествена, самите платки са направени евтино и семпло.

Най-често срещаният казус при този тип лаптопи е проблемът с пантите. При интензивна употреба на пластмасовите лаптопи доста често пантите поддават, корпусът се огъва, следва счупване, което прави продуктът почти невъзможен за ремонт. За сравнение високият клас бизнес модели са конструирани по следния начин – те са предимно с метални корпуси (алуминий, магнезий или чист метален корпус) и с метални капаци, което осигурява много по-голяма сигурност на пантите.

Охлаждането също е важна част от лаптопа, като топлопроводимостта на една машина е един от най-важните компоненти тя да работи добре. Металният корпус приема и отделя топлината много по-добре. Причината по-ниският клас лаптопи да се чупят по-бързо е именно нагряването на пластмасата.

Друг компонент, при който се наблюдава голяма разлика, е дисплеят. Повечето лаптопи от верига магазините са с много ниска резолюция, с ниско различно качество, например TN матрица с HD резолюция. Докато при високия клас имаме IPS матрица с Full HD, 4К или 2К резолюция. Чисто нови нискокачествени лаптопи често са с петна и изгорели пиксели, докато това е много рядко срещано при бизнес моделите. Дисплеите, които се продават по магазините са с много по-ниско качество и много по-ниски изисквания спрямо тези на реновираните лаптопи на Hop.bg.

 

 Защо правим тестове на всеки лаптоп?

 

Всеки един лаптоп, който пристига като стока в магазините на Hop.bg минава през тестове, които протичат по следния начин – първо се прави тест на дисплея и оценка на матрицата или на екрана. Понякога по тях има забележки (като драскотини например), които крайният клиент рядко долавя, но са лесно забележими за човек, който се занимава ежедневно с това. Втората стъпка е тест на клавиатурата. Проверява се поотделно всеки един бутон, като се гледа и времето за кореспонденция между натискането на бутона и отчитането в операционната система. След като всеки един бутон е тестван, клавиатурата се описва, тъй като както вече стана въпрос, лаптопите на Hop.bg идват от Европа и клавиатурите често са с „европейска“ конфигурация.

След направата на клавиатурните тестове преминаваме към тестовете на батерията. Ако и там всичко е наред, минаваме към по-задълбочен анализ със същия софтуер, който включва работеща камера, работещ тъчскрийн, тестове на различните портове, USB-та, зарядно и т.н. Цялостният тест на лаптопа завършва с външен оглед – уверяваме се, че няма никакви забележки по корпуса и изкривявания. Допустими в някакви граници са леки надрасквания, фини драскотини вследствие или на използване, или на транспорт.

Иначе казано всеки един продукт, който излиза от нашия реновационен център и отива на пазара за крайните клиенти, минава през редица тестове за функционалност, с които се уверяваме, че всичко е годно и сме спокойни, че предоставяме техника на високо ниво. Трябва да добавим, че от цялата стока, която получаваме, всъщност само 20% стига до крайните потребители, а 80% от продуктите заминават за износ и отново се връщат във вторичния пазар, но извън България. Продуктите, които не са в търговски вид и имат дефект или друг проблем, който не може да бъде отстранен, отиват за рециклиране. Самата стока се бракува и впоследствие се използват работещите им компоненти.

 

 

Следваща публикация

Последни публикации

Последни публикации

Реновиран
Реновиран
-16%
Смартфон Apple iPhone 12 Pro 256GB Graphite

СмартфонApple iPhone 12 Pro 256GB Graphite

  • Шестядрен (2x3.1 GHz Firestorm + 4x1.8 GHz Icestorm)
  • 6GB
  • 256GB
  • Apple GPU (4-core graphics)

839.00 лв.

699.00 лв.

Реновиран с леки следи от употреба
Реновиран с леки следи от употреба
-20%
Смартфон Apple iPhone 11 64GB White

СмартфонApple iPhone 11 64GB White

  • Шестядрен (2x2.65 GHz Lightning + 4x1.8 GHz Thunder)
  • 4GB
  • 64GB
  • Apple GPU (4-core graphics)

499.00 лв.

399.00 лв.

Реновиран
Реновиран
-8%
Лаптоп Dell Latitude 5510

ЛаптопDell Latitude 5510

  • Intel Core i5-10310U (6M, 1.70 GHz, до 4.40 GHz)
  • 16GB DDR4
  • 512GB SSD
  • Intel UHD Graphics for 10th Gen Intel Processors

859.00 лв.

789.00 лв.

Реновиран
Реновиран
-8%
Лаптоп Dell Latitude 5490

ЛаптопDell Latitude 5490

  • Intel Core i5-8350U (6M, 1.70 GHz, до 3.60 GHz)
  • 16GB DDR4
  • 256GB SSD
  • Intel UHD Graphics 620

459.00 лв.

419.00 лв.

Реновиран
Реновиран
-14%
Лаптоп Dell Latitude 5510

ЛаптопDell Latitude 5510

  • Intel Core i5-10310U (6M, 1.70 GHz, до 4.40 GHz)
  • 16GB DDR4
  • 256GB SSD
  • Intel UHD Graphics for 10th Gen Intel Processors

979.00 лв.

839.00 лв.

Hop.BG - Търсене