en

Състояние

Цена

Производител

брой ядра

RAM памет

Тип RAM памет

Твърд диск

Видео карта

Дисплей

Разделителна способност

Операционна система

Интерфейси

Други параметри

Изчисти филтрите

Сървъри

1 Налични продукта.
ПромоционалниОферти
Виж всички
Реновиран
Реновиран
Сървър HP ProLiant DL360 G9

СървърHP ProLiant DL360 G9

  • 2x Intel Xeon E5-2670 v3 (12-ядрен, 30M, 2.30 GHz, до 3.10 GHz)
  • 64GB DDR4
  • възможност за до 8x 2.5'' HDD/SSD

1799.00 лв.

Експресна доставка

Възможност за експресна доставка на лаптопи, компютри, монитори, принтери, смартфони, iPhone и други в цяла България - София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Благоевград, Пазарджик, Плевен, Велико Търново, Хасково, Русе, Сливен, Добрич, Враца, Шумен, Кърджали, Монтана, Ловеч, Кюстендил, Перник, Ямбол, Разград, Габрово, Смолян, Търговище, Силистра, Видин, Троян, Ботевград, Ямбол, Свищов, Дупница, Горна Оряховица, Казанлък, Асеновград, Кюстендил, Петрич, Димитровград, Сандански, Самоков, Троян, Несебър и други. Също така можете да получите поръчаните продукти с безплатна доставка в някой от петте ни магазина.


Описание


Сървърите са устройства, предназначени за обработване, изпращане и получаване на данни. Те споделят много характеристики с компютрите, но също така са и много различни. Основните прилики се крият в устройството им, а разликите са видими както отвън, така и в различния подбор на компоненти. 


За какво се използват сървърите?


Тези устройства се използват за сложни и големи изчисления, с които обикновените компютри не биха се справили или би им отнело много дълго време. За тази цел те са оборудвани с много голямо количество RAM памет, няколко процесора, много твърди дискове – HDD или SSD. Друго тяхно приложение е съхранение на голямо количество данни. За целта те се оборудват с множество бързи дискове, често специално произведени за целта и се комбинират с други сървъри за по-голяма ефективност за работа. 


Как да изберем сървър?


Изборът на този тип техника има няколко ключови точки:

  • Цел на предназначение – тук е добре да уточним дали имаме нужда от голяма изчислителна мощ или голямо пространство за събиране на данни (снимки, видео и други).
  • Размер – размерите са няколко и са стандартизирани. Това позволява да се монтират в специални „шкафове“, наречени rack. Така заемат по-малко място от стандартните компютри, имат по-добра подредба на устройствата и кабелите им, както и подобрен въздушен поток за охлаждане.
  • Брой процесори – основно се срещат сървъри с 2 процесора, като понякога могат да достигнат до 8 броя (в зависимост от модела). Често броят процесори е обвързан и с оперативната памет.
  • RAM памет – сървърите разполагат с огромен брой позиции за рам памети – от 8 до 12 позиции за всеки процесор. Това означава, че възможността за ъпгрейд е почти неограничена. Паметта винаги е ECC (памет с корекция на грешки), за да се осигури безпроблемната работа.
  • Твърди дискове – наличието на RAID контролер на сървърите позволява отлична възможност за backup на данни. Поради това те често разполагат с множество твърди дискове. Бройката им варира според предназначението на машината, размера на дисковете, размера на самото шаси. Срещат се и по-специални модели като SAS или HDD, направени специално за по-тиха работа, работа при по-висока температура и други. В много модели сървъри има възможност за смяна на дефектирал твърд диск без изключване на машината.
  • Захранване – почти всички устройства разполагат с поне 2 захранвания. Целта е да се осигури непрекъсната работа на машината при токов удар или друго явление. Те се характеризират и като много ефективни, тъй като често надхвърлят 700 вата всяко. Така при комбинация от много сървъри в Data Center енергоефективността дава голямо отражение в цената на услугата. 
  • LAN / Интернет мрежа – по подобие на захранващите блокове и тук можем да открием няколко LAN порта, на които се използват различни доставчици на услуги. Отново целта е възможност за backup и непрекъсната работа, както и ускоряване на предаването на данни. Скоростите на всяка от LAN картите  са поне 10 или повече гигабита в секунда.

 

При покупката на такъв тип техника един от най-важните фактори е цената. Спецификата на работа изисква специално внимание към детайлите и компонентите, което ги оскъпява драстично спрямо стандартен компютър. Това е и причината все повече хора да намират решение в магазините за реновирана техника. Стабилността и сложното проектиране на тази техника им позволява да я използват много дълго време безпроблемно, дори и ако са втора употреба. Ако имате нужда от съдействие при избор на такъв тип техника с марка HP Proliant, Dell PowerEdge или Lenovo, то нашите специалисти биха ви помогнали. 
 

Hop.BG - ВходВход Бизнес клиентиРегистрация на дилъри и b2b клиенти

Hop.BG - Регистрация


Желаете ли да получавате наши промоционални предложения чрез електронна поща?Вход Бизнес клиентиРегистрация на дилъри и b2b клиенти

Hop.BG - Забравена парола

Напишете в полето отдолу пощата, с която сте се регистрирали на нашия сайт и ще получите на тази поща нова временна парола.

Hop.BG - Изпрати на приятел

Hop.BG - Търсене