en

10 съвета за по-бърз Windows

01.12.2021    3 Харесвания 2016

Лаптопът или компютърът ви работят бавно? А на вас ви се налага всекидневно да го натоварвате с най-различни приложения? Бавната работа на устройството често свежда потребителя до това да го остави в сервиз. Или просто да го замени с ново. Тук ние от Hop.bg ви казваме Стоп. Има лесни начини как да подобрите скоростта на вашия Windows.

Изгледайте краткото ни видео, за да разберете какво да направите. Подготвили сме за вас 10 съвета как да накарате Уиндоус да работи по-бързо. Уверяваме ви, че можете да се справите и сами.

 

 

 

Отново съм аз - безработният актьор Любо с ново, супер уникално, невероятно и изключително интересно и забавно видео от HOP.BG. Днес ще разберете, че освен, че разбирам от телефони, чаткам и от компютри. Ако вашият лаптоп или компютър е по-бавен от баба на касата на супермаркета, то вие сте на правилното място, тъй като днес ще ви дам 10 съвета, с които да подобрите скоростта на вашия Windows.

 

Съвет номер 1. Първото нещо, което трябва да направите е да влезете в Task manager. След това кликнете на Startup - необходимо е да изберете всички програми, които ползвате по-рядко и да замените отметката от Enable на Disable. Така, когато включите компютъра си въпросните програми и функции няма да се включват, освен ако не решите да ги използвате.

 

Съвет номер 2. Втората стъпка е да отворите Start менюто и да потърсите Notifications в търсачката. Намирате Notification Settings и го отваряте, след което задавате Disable на всички нотификации, които не желаете. Тъй като предполагам сте наясно с функциите на Windows и силно препоръчвам да махнете нотификациите от операционната система, защото те допълнително забавят вашия компютър - стига да не сте от хората, които ползват компютър от три седмици, имат по 25 отворени таба и все още гледат копчетата на клавиатурата докато пишат.

 

Съвет номер 3. Третият начин да забързате Windows-а си е като изчистите някои от файловете, които използвате само веднъж, но продължават да са на компютъра ви след известно време. За целта трябва да натиснете комбинация от бутони - сега слушайте много внимателно и си записвайте, защото аз лично не успях да го запомня. За целта трябва да натиснете комбинация от бутони - Windows + R, което ще отвори менюто Run. Пишете Temp в търсачката и натискате Enter.

Впоследствие натискате Ctrl + A,  с което селектирате всички файлове и просто ги изтривате. Вижте колко е просто - когато те са изтрити се връщат на Run, но този път пишете %Temp% - показва нова папка с файлове, които рядко използвате, които също селектирате и триете. Разбрахте ли? Или иначе казано това е все едно да изхвърлиш старите стъклени шишета, които са оставени след домашно парти и само събират прах в някой ъгъл на терасата.

 

Съвет номер 4. Изключвате всички функции, програми и щуротии, които работят на заден план. За целта отново натискате Windows + R, след което пишете MSCONFIG в търсачката. При отворилото се меню отивате на Services и натискате Hide all microfost service, което трябва да се намира някъде долу вдясно. Така изключвате всички програми, които работят на заден план без да знаете.

 

Съвет номер 5. Петият съвет е за тези от вас, които нямат SSD  - отваряте Start менюто и намирате Defragment and optimize drivers. При отворилият се прозорец цъкате на Optomize, след това натискате Off.

 

Съвет номер 6. Пишете Ten в търсачката и след това отваряте Mute colors, скролвате надолу и изключвате Transperancy Effects.

 

Съвет номер 7. Седмата стъпка е да оптимизирате захранването на вашите устройства - за целта трябва да намерите Edit power plan в Start менюто и да го цъкнете. Отваря се ново меню където трябва да отидете на Change advanced power settings, което също ви отваря ново меню. Така най-отгоре трябва да стои Balanced active, а след което като скролнете надолу намирате Proccessor power management и слагате минимум на 0% и максимум на 100%, след което натискате Apply и OK. За да сме сигурни, че ще се отървем от всички ненужни файлове, намирате Storage settings в Start менюто - при показалото се меню е необходимо да включите Storage sense на ON, също така може да редактирате графата Storage size като в графата Temporary files задавате 14, 30 или 60 days според това колко често желаете компютъра ви да изтрива ненужните файлове.

 

Съвет номер 9. Продължаваме към деветия съвет, а той е да отидете на Disk Clean up, което може да намерите в Start менюто. Когато се отвори новото меню, скролвате надолу и слагате отметка на Temporary files, след което давате OK. Това трябва да почисти всички ненужни файлове от вашия хард диск.

 

Съвет номер 10. Финалното нещо, което трябва да направите е да отворите Privacy settings от Start менюто и когато се покаже новото меню - отивате на General и давате отметка OFF на всяка една от четирите опции, след което скролвате надолу и отивате на Locations - давате OFF на опцията Allow apps to access your location. За финал отивате на Gaming и също задавате OFF на всяка една от функциите в менюто.

 

 

 

Предишна публикация Следваща публикация

Последни публикации

Последни публикации

Реновиран
Реновиран
-10%
Лаптоп HP EliteBook 830 G5

ЛаптопHP EliteBook 830 G5

 • Intel Core i5-8250U (6M, 1.60 GHz, до 3.40 GHz)
 • 16GB DDR4
 • 256GB SSD
 • Intel UHD Graphics 620

489.00 лв.

439.00 лв.

Реновиран
Реновиран
2 варианта
-14%
Смартфон Apple iPhone 8 Plus 64GB Space Gray

СмартфонApple iPhone 8 Plus 64GB Space Gray

 • Шестядрен (2x Monsoon + 4x Mistral)
 • 3GB
 • 64GB
 • Apple GPU (three-core graphics)

339.00 лв.

289.00 лв.

Реновиран
Реновиран
-14%
Лаптоп Lenovo ThinkPad L580

ЛаптопLenovo ThinkPad L580

 • Intel Core i5-8250U (6M, 1.60 GHz, до 3.40 GHz)
 • 16GB DDR4
 • 256GB SSD
 • Intel UHD Graphics 620

759.00 лв.

649.00 лв.

Реновиран
Реновиран
2 варианта
-9%
Лаптоп Lenovo ThinkPad T14 (1st Gen)

ЛаптопLenovo ThinkPad T14 (1st Gen)

 • Intel Core i5-10210U (6M, 1.60 GHz до 4.20 GHz)
 • 16GB DDR4
 • 256GB SSD
 • Intel UHD Graphics for 10th Gen Intel Processors

1039.00 лв.

939.00 лв.

Реновиран
Реновиран
-54%
Смартфон Apple iPhone 8 256GB Space Gray

СмартфонApple iPhone 8 256GB Space Gray

 • Шестядрен (2x Monsoon + 4x Mistral)
 • 2GB
 • 256GB
 • Apple GPU (three-core graphics)

589.00 лв.

269.00 лв.

Hop.BG - Вход

Регистрация Забравена парола


Вход Бизнес клиентиРегистрация на дилъри и b2b клиенти

Hop.BG - Регистрация


Желаете ли да получавате наши промоционални предложения чрез електронна поща?Вход Бизнес клиентиРегистрация на дилъри и b2b клиенти

Hop.BG - Забравена парола

Напишете в полето отдолу пощата, с която сте се регистрирали на нашия сайт и ще получите на тази поща нова временна парола.

Hop.BG - Изпрати на приятел

Hop.BG - Търсене