en

Как да удължим живота на батерията на iPhonе?

08.11.2021    2 Харесвания 1744

С годините динамиката и развитието на технологиите са превърнали смартфона в незаменима част от нашето ежедневие. Чрез него комуникираме с приятели и колеги, споделяме важни моменти в социалните мрежи, използваме го за работа и забавления. Или най-общо казано – той е мини компютър в джоба ни.

Все по-често потребителите имат оплаквания относно издръжливостта на батерията на своите телефони. И по-специално - феновете на Apple. За някои от вас това да зареждате устройството си по 1-2 пъти на ден не представлява неудобство. За други – това е не толкова незначителен недостатък.

Но как да удължим живота на батерията на нашия iPhone? Кое хаби най-много енергията й? Изгледайте краткото ни видео и ще разберете как да го направите. Следвайки нашите съвети и препоръки, сами ще се уверите, че има лесни начини да пестите батерията на вашия айфон.

 

 

 

Здравейте приятели, отново съм аз - безработният актьор Любо, с ново изключително забавно видео за hop.bg. Днес ще ви дам няколко съвета как да не хабите толкова бързо батерията на вашия iPhone, ако последвате и изпълните правилно съветите, може би ще спрете да си разнасяте зарядното на телефона навсякъде и да го забравяте по разни барове и клубове.

 

Започваме със съвет номер 1. Отивате в Privacy в приложението Settings, скролвате надолу и натискате Location Services. Това е едно от нещата, които точат най-много от вашата батерия. Няма да ви препоръчвам да изключите Location Services напълно. Скролвате отново надолу и разгледайте на кои приложения пише Always, където има лилава стрелка - лилавата стрелка означава, че вашият iPhone е използвал локацията в последните 24 часа. Това не винаги е лошо, но понякога може да хаби от батерията Ви. Always пък означава, че вашият iPhone може да използва локацията ви през цялото време независимо от това дали приложението е включено или не. Скролвайте надолу и разгледайте някои от приложенията заедно с Always, тъй като има приложения в които локацията ви е необходима единствено тогава когато го използвате. В такъв случай цъкате върху приложението и променяте Always на When using the App. Oбърнете внимание и на сектора Prices location.

 

Съвет номер 2. Връщате се на менюто, което се отваря след като натиснете Location service, скролнете надолу и най-отдолу трябва и да ви се пада Service systems. Най-вероятно никога не сте влизали в тази секция, затова всяка една от опциите ви е включена. Препоръчвам ви да включите само 3 от тях - Emergency calls and SOS, Find my iPhone и Share my location. Ако използвате това изключете всички останали опции.

 

Съвет номер 3. След като вече сте изключили по-голямата част от опциите в System service, Singnificant locations - запазва местата, които сте посещавали най-често. Ако не ви е супер важно телефона ви да знае къде ходите редовно да пиете бира и да правите разни други неща просто го изключете, за да не ви хаби батерията.

 

Съвет номер 4. Връщаме се назад обратно към System service и намирате Product improvement. Това е секцията, която е най-отдолу на това меню. Просто изключете и четирите опции, тъй като реално единственото, което правят те е да дават информация на Apple, за да подобряват продуктите си. Не че не харесвам Apple, просто не искам да си хабя батерията на iPhone-а за глупости.

 

Съвет номер 5. Това е малко скандално предложение, не е задължително да го правите, но може да затворите всичките си приложения. Да, знам на повечето хора им е трудно да затворят аповете за следене на резултати на мачове или тикток. Повечето приложения са направени да работят перфектно, но не е така. Създателите им не са идеални, iPhone-ът не е идеален, всеки има бъгове и грешки, включително и аз като човек, като актьор. Не знам дали сте виждали баба ви когато й дадете телефон в ръката си, тя прави така (замахва усилено с пръст), когато иска да ви отвори телефона. Отидете на отвореното приложение, правите както казах рязко движение с пръста си надолу и нагоре и те трябва да изчезнат.

 

Съвет номер 6. Ако постоянно ви изскачат на екрана нови и нови модификации през цялото време, това означава, че телефона ви хаби своята батерия. Затова отидете на Settings, а след това Notifications. Разгледайте хубаво списъка и преценете от кои приложения желаете да получавате нотификации и от кои не. Ще ви дам един жокер, ако имате Tinder, не си изключвайте нотификациите. Та ако искате да спрете нотификации от дадено приложение, цъкнете върху него. След като ви се отвори ново меню там най-отгоре имате опцията Allow notifications, от която може да изключите всякакви нотификации за това приложение.

 

Преминаваме към съвет 7. Тъмния режим - освен, че изглежда готино, той пести и част от вашата батерия, защото не е ярък - логично. Ако екрана ви е в тъмен режим, това със сигурност означава, че батерията му ще издържи по-дълго. За целта отидете обратно в Settings, след това скролнете надолу и намерете Display brightness и го натиснете, след това натискате Dark и се получава това - телефонът ви е тъмен. Опцията автоматик означава, че телефона ви ще превключи към светъл режим през деня и тъмен режим през нощта. Може да изключите автоматик, за да може телефонът ви да е постоянно в тъмен режим.

 

Съвет номер 8. Ще поговорим за Background app refresh - тази опция позволява на някои от приложенията да свалят съдържание за iPhone дори когато не ги използвате. Натиснете най-отгоре където пише Background app refresh. Препоръчвам да смените менюто от wifi cellular data на wifi. Причината е, че когато сте на wifi cellular data и имате лоша интернет връзка с телефона, това ще ви източи повече батерия отколкото когато имате добра връзка. Когато пътувате и губите обхват например може да изгубите голяма част от батерията. Връщаме се обратно към основното меню на Background app refresh и скролваме надолу, за да видим приложенията. Кои от тези приложения желаете да свалят съдържанието и да правят автоматични ъпдейти на телефона. Може би не много от тях. Включвате единствено тези от тях, които използвате най-често и от които имате нужда ежедневно. Вие абонирахте ли се за канала на hop.bg и ударихте ли камбанката? Сега ще ви изчакам... Нека се разберем така - ако се абонирате сега за канала на hop.bg с камбанката и споделите това видео, още довечера ще намерите чанта пълна с пари под вашето легло. Обещавам ви, имайте ми доверие!

 

Съвет номер 9. Батерията на iPhone-а се хаби най-бързо когато играете 3D игра. Причината е, че iPhone-а използва GPU графика. Ако използвате функцията Reduce motion, това ще удължи живота на вашата батерия и може би няма да забележите разлика когато играете игри. За да я включите трябва да отидете в менюто Settings, скролвате надолу до Accessibility, след това натискате Motion и включвате функцията Reduce motion.

 

Съвет номер 10. Върнете се обратно до менюто Accessibility, след това Display and size, отваря се ново меню, при което трябва да скролнете надолу - Reduce white point - включете тази опция и я нагласете на 50%. Reduce white point всъщност намалява яркостта на диспея на iPhone-а ви, което може да ви е доста полезно особено когато гледате нещо при загасени светлини.

 

Съвет номер 11. Трябва да се върнете до Settings, след което намирате Battery, натискате го и след това натискате Battery health, след това включвате Optimize battery charging - тази функция ще помогне за запазването на по-продължителния живот на вашата батерия.

 

Съвет номер 12. върнете се обратно до Home screen-а на вашия телефон, преместете с пръст екрана на вашия телефон отляво надясно и отидете на Widgets, скролнете надолу и натиснете Edit. Препоръчвам ви да махнете тези уеджети, които не използвате - те са малко като мини приложения. Ако не ги използвате, само точат батерията. За да ги махнете, натиснете минуса, който се появява горе вляво в ъгъла на уеджетите. След което натиснете Remove и сте готови.

 

За съвет 13 трябва да се върнете обратно в менюто Settings, скролвате надолу, натискате Mail, след това Accounts, отивате на мястото на Fetch new data. Пепоръчвам ви да изключите опцията Push най-отгоре, тъй като това хаби голяма част от батерията. Реално това спира вашия телефон да проверява дали имате мейл на пощата или нямате на всеки 15 минути.

 

Съвет номер 14. Връщате се на менюто Settings, след това Privacy, скролвате надолу където е менюто Analytics and improvements и го натискате. Тази опция споделя информацията на Apple за начина по който използвате телефона си. Препоръчвам ви да изключите всичко това от менюто.

 

Съвет номер 15. Последният съвет е да изключвате iPhone-а си веднъж на седмица, например докато спите. Това е всичко - това може да реши много от вашите проблеми - подобно на компютър, който се нуждае от рестарт. Нека да не забравяме, че iPhone-а е един малък компютър. Е, приятели, пробвайте тези съвети 2-3 седмици и вижте дали живота на вашия айфон ще се подобри. При повечето телефони това работи. А междувременно може да разгледате всички продукти на Apple от сайта на hop.bg. Не забравяйте, разбира се, да се абонирате за канала на hop.bg в youtube, където ви очакват още много изненади.

Предишна публикация Следваща публикация

Последни публикации

Последни публикации

Реновиран с леки следи от употреба
Реновиран с леки следи от употреба
4 варианта
-20%
Смартфон Apple iPhone 8 Plus 64GB Space Gray

СмартфонApple iPhone 8 Plus 64GB Space Gray

 • Шестядрен (2x Monsoon + 4x Mistral)
 • 3GB RAM
 • 64GB
 • Apple GPU (three-core graphics)

339.00 лв.

269.00 лв.

Реновиран с леки следи от употреба
Реновиран с леки следи от употреба
-5%
Смарфон Apple iPhone SE (2022) 64GB Starlight

СмарфонApple iPhone SE (2022) 64GB Starlight

 • Шестядрен (2x3.22 GHz Avalanche + 4x1.82 GHz Blizzard)
 • 4GB
 • 64GB
 • Apple GPU (4-core graphics)

569.00 лв.

539.00 лв.

Реновиран
Реновиран
-33%
Смартфон Apple iPhone X

СмартфонApple iPhone X

 • Hexa-core 2.39 GHz (2x Monsoon + 4x Mistral)
 • 3GB
 • 64GB
 • Apple GPU (three-core graphics)

599.00 лв.

399.00 лв.

Реновиран
Реновиран
2 варианта
-8%
Лаптоп HP EliteBook 830 G7

ЛаптопHP EliteBook 830 G7

 • Intel Core i5-10210U (6M, 1.60 GHz, до 4.20 GHz)
 • 16GB DDR4
 • 512GB SSD
 • Intel UHD Graphics for 10th Gen Intel Processors

859.00 лв.

789.00 лв.

Реновиран с леки следи от употреба
Реновиран с леки следи от употреба
-8%
Таблет Apple iPad Pro 12.9 1st Gen A1652 (2015) 128GB Wi-Fi+LTE Silver

ТаблетApple iPad Pro 12.9 1st Gen A1652 (2015) 128GB Wi-Fi+LTE Silver

 • Двуядрен 2.26 GHz (Twister)
 • 4GB
 • 128GB
 • PowerVR Series 7 (12-core graphics)

599.00 лв.

549.00 лв.

Hop.BG - Вход

Регистрация Забравена парола


Вход Бизнес клиентиРегистрация на дилъри и b2b клиенти

Hop.BG - Регистрация


Желаете ли да получавате наши промоционални предложения чрез електронна поща?Вход Бизнес клиентиРегистрация на дилъри и b2b клиенти

Hop.BG - Забравена парола

Напишете в полето отдолу пощата, с която сте се регистрирали на нашия сайт и ще получите на тази поща нова временна парола.

Hop.BG - Изпрати на приятел

Hop.BG - Търсене