ᐉ Чест козметичен недостатък при Apple MacBook Pro | Hop.bg
  en

Често срещан козметичен недостатък при лаптопи Apple MacBook Pro

26.05.2020    0 Харесвания 8397
Често срещан козметичен недостатък при лаптопи Apple MacBook Pro

Вече ви запознахме с преоценените продукти в hop.bg, какво представляват те, какви са техните козметични недостатъци и къде се срещат, какви са предимствата им и т.н.

Тук ще обърнем повече внимание на един често срещан недостатък при някои модели на лаптопите Apple MacBook Pro с Retina дисплей, а именно износване, отлепване и протъркване на анти-отразителното покритие на екрана.

 

 

 

 

Как изглежда и от какво се причинява?

 

MacBook Pro Retina - Staingate

 

Проявява се като петна, които не могат да се отстранят със суха или влажна кърпа. Най-често засягат областта, където се допират тъчпада и клавишите, когато дисплеят е затворен, както и около рамката.

Този тип петна могат да бъдат причинени от:

  • натиск
  • замърсявания
  • почистване с неподходящи препарати и кърпи

 

 

 

 

 

Пречи ли на работата ми с устройството?

 

Разбира се, че не! Покритието против отразяване е последен слой върху дисплея и ако има нарушения, те най-често са видими на изключен дисплей. След включване на лаптопа видимостта на недостатъците намалява значително, а при динамични сцени преминава към незабележима. В зависимост от степента на нараняване на този изключително тънък филм, от компанията Apple признават за тази производствена слабост и създават инструкции за отлагане на проблема.

 

 

Отговорът на Apple?

 

Apple с години не правят директни публични изявления по този въпрос. Въпреки това стартират  програма, предлагаща безплатно заменяне на екраните на засегнатите лаптопи. Споменават се и засегнатите устройства в различни медии, а това са произведените през 2013, 2014 или 2015 година устройства. Единственото условие, което трябва да бъде изпълнено, за да се възползва клиент от програмата е следното: да се потърси оторизиран сервиз и да се предостави засегнатото устройство до четири години след първоначалната дата на закупуване на машината.

В последните години се съобщава в различни форуми за появяването на недостатъка на екраните и при по-новите модели MacBook Pro и новите Air, с Retina дисплей.

 

Как да запазим нашия Ретина екран и как да предотвратим износването му?

  • Да не се прилага натиск върху дисплея, когато е затворен и най-вече когато се транспортира.
  • Почиствайте внимателно с подходящи кърпи и препарати, както самия екран, така и тъчпада и клавиатурата.
  • Избягвайте запрашени помещения.

 

 

Как ние от hop.bg процедираме с този тип устройства?

 

MacBook Pro Retina - Staingate

 

След като пристигне в нашата складова база, всеки един продукт преминава пълни тестове за функционалност. Оценяваме състоянието на екрана и покритието, след което се взима решение в коя категория да бъде класифицирано. Една от възможностите е да оценим устройството като „преоценено“. По този начин го предлагаме на клиентите със съответните недостатъци, но със значително намалена цена, съобразена с дефектите. Това се случва само и единствено в случаите, в които не се намалява работоспособността на лаптопа. Ако има по-сериозно нараняване, съответната бройка не се предлага в нашите магазини и онлайн.

 

 

Можете да видите подробно видео ревю на преоценените ни Apple MacBook лаптопи от тук:

 

 

Коментари(0)

0.00
0
0
0
0
0

Напиши коментар

1 2 3 4 5

Бележка:  HTML не е позволен!

Промоции

Последни публикации

Hop.BG - ВходВход Бизнес клиентиРегистрация на дилъри и b2b клиенти

Hop.BG - Регистрация


Желаете ли да получавате наши промоционални предложения чрез електронна поща?Вход Бизнес клиентиРегистрация на дилъри и b2b клиенти

Hop.BG - Забравена парола

Напишете в полето отдолу пощата, с която сте се регистрирали на нашия сайт и ще получите на тази поща нова временна парола.

Hop.BG - Изпрати на приятел

Hop.BG - Търсене