en

Ревю на iRobot Roomba 805

04.07.2020    2 Харесвания 2911
Ревю на iRobot Roomba 805

Живеем в свят, в който технологиите се развиват не само в производството, но и се налагат иновации за улеснение на всеки дом. Нека ви представим най-добрия домашен помощник, отменящ една от най-натоварващите задачи на всяко домакинство. iRobot Roomba 805 - прахосмукачка робот, която почиства помещенията вместо вас, когато пожелаете или по зададен от Вас график.

 

Какво има в кутията на iRobot Roomba?

 

Почистващият робот пристига с богато оборудване. В кутията ще откриете самият iRobot, зарядната станция с прилежащия й захранващ кабел, основен и резервен филтър, упътване на няколко езика и 2 виртуални бариери, за които ще споменем по-късно. Ние от hop.bg предлагаме демонстрационни бройки iRobot Roomba 805 в пълен комплект с нови филтри, четка и силиконови екстрактори. Така продуктът с нищо не се различава от чисто новите, освен с по-ниска цена. Нека продължим напред с ревюто на устройството.

 

 

По-малък от стандартна прахосмукачка, но също толкова функционален

 

Истината е, че почистващият робот няма много общо и с обикновените прахосмукачки, поне що се отнася до дизайна. Моделът е с кръгла форма и благодарение на височината си от 8 см. и диаметър 35 см. е достатъчно компактен, за да почисти и по-труднодостъпни места във вашият дом или офис. В горната част на робота се намират дръжката за пренасяне и петте бутона за управление и настройка. В центъра се намира бутона CLEAN, който ясно оказва за какво се използва, а именно за ръчно стартиране или спиране на почистването. Под него са други четири бутона, които са ключът към всички функции и настройки на iRobot. С тях настройвате часовника на прахосмукачката, както и графика му за почистване. Също така това са копчетата, с които карате машината да се върне в зарядната си станция или да почисти конкретна зона.

С тях настройвате часът и датата на устройството и графика за почистване. Подавате команда на машината да се върне в зарядната си станция (бутонът Dock) или да почисти конкретна зона (Spot).

 

Почистване с прахосмукачка робот iRobot

 

Настройката на график за почистване прави Roomba 805 незаменим помощник в домашното почистване. Употребата на тази функция е изключително лесна - избираме дни и часове през седмицата, в които роботът да се активизира и натискаме окей. За да работи коректно функцията, часовникът трябва да е настроен правилно. Също така можете да пуснете домашния помощник с натискане на бутона Clean. И в двата случая машината се връща в зарядната си станция, когато почисти, батерията му намалее или контейнерът й се напълни. Ако искате да прекъснете процеса, можете просто да натиснете Dock, така че да върнете Roomba 805 в зарядната станцията на момента.

 

Виртуална бариера и виртуален купол

 

Виртуалната стена гарантира, че Roomba ще почисти на точните места, които поискате и далеч от местата, където не искате. Устройството разполага с два режима на работа – виртуална бариера и виртуален купол. Режимите се сменят лесно чрез плъзгащ бутон и са описани ясно на устройството.

Режим на виртуална стена – активиран е, когато превключвателят й се намира в горната позиция. Той дава възможност на устройството да функционира като стена, която може да се усети само от робота прахосмукачка. Независимо от позиционирането, устройството създава невидима бариера в определена посока с дължина до 3 метра и не позволява на Roomba да премине от другата страна.

Режим Купол – активира се, когато превключвателят е обърнат „Надолу“. Така имате възможност да създадете защитено пространство с формата на кръг за различни предмети, като ваза или купи за домашни любимци. Диаметърът на окръжността е до един метър и 80 сантиметра.

 

Как работи iRobot Roomba?

 

За да почисти добре, прахосмукачката разчита на системата за управление iAdapt, която разчита данните от десетки сензори, анализиращи пространството. Те работят заедно с 40 зададени модела за движение, с които Roomba 805 успява да се адаптира адекватно в помещението. По този начин се справя изненадващо добре с почистването около маси, столове и други препятствия, които обхожда от всички възможни страни.

Почистването на килими и мокети е на много високо ниво. Причината е в двата силиконови екстрактора, които се движат един срещу друг и издърпват замърсяванията между влакната на килимите. Освен тях машината има и странична въртяща се четка, която помага най-вече при чистене на ъгли и голяма всмукателна сила, с които да се адаптира към различните повърхности. Функцията Dirt Detector засича по-замърсените участъци и кара роботът да се съсредоточи върху тях.

 

 

 

Поддръжка и обслужване на робота прахосмукачка

 

Прахосмукачката-робот Roomba 805 е създадена за всекидневна употреба и поради тази причина има нужда от поддръжка. Производителят iRobot препоръчва това да се прави веднъж седмично, за да е ефикасен процесът на почистване.

Много e важно контейнерът да бъде почистван редовно, за да се избегнат задръствания и наслояване на отпадъци и прах. Въздушният филтър, сензорите, предният водач и страничната четка също трябва да не бъдат замърсени, като по този начин се запазва коректната работа и висока производителност на iRobot Roomba.

Почистването на самите елементи става изключително бързо и лесно. Трябва ви само монета или отвертка. Всички, които могат да се махат от робота са подсказани с жълто оцветяване и са означени как се монтират обратно. По този начин е невъзможно да объркате позицията им.

Заключение

 

Не случайно наричаме iRobot Roomba верен помощник за всеки дом или офис. С него ще спестите ценно време от вашето натоварено ежедневие или просто ще ви остане такова за хобитата Ви, любимо занимание или за ангажименти, които все отлагате. И не на последно място – почиствайки помещенията с Румба, вие се грижите за здравето на цялото ви семейство, защото той улавя и най-малките прашинки.

 

Ние от hop.bg предлагаме и опция за тест на робот прахосмукачка iRobot Roomba 805 в рамките на 3 дни, срещу депозитна сума, която ще ви бъде възстановена след като върнете мострата. Така можете да се уверите в почистващите му възможности.


Видео ревю на прахосмукачката робот Румба

 

 

Предишна публикация Следваща публикация

Последни публикации

Последни публикации

Реновиран
Реновиран
-19%
Лаптоп Dell Latitude 7420

ЛаптопDell Latitude 7420

 • Intel Core i7-1185G7 (12M, 4.80 GHz)
 • 8GB DDR4
 • 256GB SSD
 • Intel Iris Xe Graphics

1489.00 лв.

1199.00 лв.

Реновиран
Реновиран
-10%
Мобилна работна станция HP ZBook 15 G6

Мобилна работна станция HP ZBook 15 G6

 • Intel Core i7-9850H (12M, 2.60 GHz, до 4.60 GHz)
 • 32GB DDR4
 • 512GB SSD
 • NVIDIA Quadro T2000 (128-bit, 4GB GDDR5)

1999.00 лв.

1799.00 лв.

Реновиран
Реновиран
-15%
Таблет Apple iPad 10.2 7th Gen (2019) 32GB Wi-Fi Space Gray

ТаблетApple iPad 10.2 7th Gen (2019) 32GB Wi-Fi Space Gray

 • 4-ядрен 2.34 GHz (2x Hurricane + 2x Zephyr)
 • 3GB
 • 32GB
 • PowerVR Series7XT Plus (six-core graphics)

529.00 лв.

449.00 лв.

Реновиран
Реновиран
-10%
Монитор Fujitsu B24W-7

МониторFujitsu B24W-7

 • 24'' инча (60.96см)
 • 1920x1200 WUXGA
 • LED
 • 5 ms

159.00 лв.

143.00 лв.

Реновиран с леки следи от употреба
Реновиран с леки следи от употреба
-29%
Смартфон Apple iPhone SE

СмартфонApple iPhone SE

 • Двуядрен 1.84 GHz Twister
 • 2GB
 • 32GB
 • PowerVR GT7600 (6-ядрена графика)

169.00 лв.

119.00 лв.

Hop.BG - ВходВход Бизнес клиентиРегистрация на дилъри и b2b клиенти

Hop.BG - Регистрация


Желаете ли да получавате наши промоционални предложения чрез електронна поща?Вход Бизнес клиентиРегистрация на дилъри и b2b клиенти

Hop.BG - Забравена парола

Напишете в полето отдолу пощата, с която сте се регистрирали на нашия сайт и ще получите на тази поща нова временна парола.

Hop.BG - Изпрати на приятел

Hop.BG - Търсене