en

Съобщения за сменен дисплей, батерия или камера на iPhone

27.07.2022    2 Харесвания 988
Съобщения за сменен дисплей, батерия или камера на iPhone

Смартфонът е устройство, което постоянно използваме в нашето ежедневие. И разбира се, при употребата му често съществува риск от изпускане, което за съжаление в повечето случаи води до счупване на дисплея. А това, както ви е известно, не подлежи на гаранционно обслужване и за подобен ремонт ще трябва да заплатите съответната сума. Друг компонент, който се налага след известен период да сменим, не по наша вина, е батерията. Като вид консуматив, за всеки един смартфон производителите дават различен гаранционен срок, в който можете да я смените безплатно.

Днес ще обърнем внимание на смартфоните Apple и по-конкретно - какво се случва при смяната на някой от компонентите при по-новите модели? За тези от вас, на които им се е налагало да сменят Home бутон на своя iPhone 6 например е известно, че при такъв ремонт се лишавате от функцията Touch ID. След, което при всяко включване на екрана ви се появява известие, че сензорът за пръстов отпечатък не работи. При моделите след айфон XR има малка особеност. Нека разгледаме по-подробно.

 

Кога и къде се появява известие за сменена част на моя iPhone?

 

Ето как изглежда цялостната картинка. Имайте в предвид, че това са ситуации, при които съответните части, независимо дали са оригинални или заместители, са сменени в сервизи, неоторизирани от Епъл.

Ако разполагате с iPhone XR, XS, XS Max, SE 2nd Gen или по-нов модел, при смяна на батерията в менюто Settings – General – About ще ви се появи история на сервизираните части – Parts and service history. В случая на Battery ще видите съобщението Genuine Apple Part.


 

Ако вашият айфон е iPhone 11 или версиите Pro и Pro Max, освен съобщение за сменена батерия, ще виждате и нотификация при смяна на дисплей - Important Display Message. След като го отворите ще ви изпише следното предупреждение - Unable to verify this iPhone has a genuine display - Не можем да верифицираме дали вашият iPhone работи с оригинален Apple дисплей.

Ако сте с iPhone 12, 13 или някоя от съответните им версии, ще виждате съобщение и при сменена камера.

 

Алтернативни или оригинални части да използваме?

 

Това е въпросът, който може би най-много вълнува потребителите. Често имаме съмнения по отношение на качеството, с какъв произход са, ще ни дадат ли гаранция за извършения ремонт, можем ли да имаме доверие на избрания от нас сервиз и т.н.

Всъщност, можете да забравите за всякакви притеснения. Алтернативните части могат да работят също толкова добре, колкото и оригиналните, стига да са предварително проверени. Те предоставят производителност и качество, сходни с това на оригиналните. Т.е. висок клас неоригинален дисплей например може да предостави много добра яркост, наситеност и острота на изображенията, няма да липсват функции като True Tone и други. По отношение на батерията – висококачествената алтернатива предоставя капацитет и издръжливост, неразличими от оригиналната такава.

Съществена и в същото време много значима разлика би била цената, която бихте заплатили. Избирайки да ремонтирате айфона си с неоригинални части, ще спестите осезаема сума пари. Ако все пак държите на оригиналното и решите изцяло и единствено да се доверите на някой от сервизите на Apple, имайте предвид, че цената за ремонт ще е в пъти повече.

А относно това дали някога тези съобщения ще се махнат – не, няма, докато съответния компонент не бъде заменен с оригинален и то в оторизиран сервиз на apple, където софтуерно ще изтрият стария сериен номер на сменения компонент и ще въведат новия. Затова просто ще трябва да го игнорирате.


Онлайн и в нашите шоуруми ще намерите разнообразие от втора ръка iPhone. И както вече сме споменавали, всеки един продукт е преминал през пълни тестове за работоспособност и е сервизиран при необходимост с най-висок клас компоненти. С това ви гарантираме отлично техническо качество и гаранция 12 месеца.

Предишна публикация Следваща публикация

Последни публикации

Последни публикации

Реновиран с леки следи от употреба
Реновиран с леки следи от употреба
Спести 60 лв.
Мобилна работна станция Dell Precision 3520

Мобилна работна станция Dell Precision 3520

 • Intel Core i7-7820HQ (8M, 2.90 GHz, до 3.90 GHz)
 • 16GB DDR4
 • 256GB SSD
 • NVIDIA Quadro M620 (128-bit, 2GB GDDR5)

1059.00 лв.

999.00 лв.

Реновиран
Реновиран
Спести 60 лв.
Смартфон Apple iPhone 12 Pro 128GB Gold

СмартфонApple iPhone 12 Pro 128GB Gold

 • Шестядрен (2x3.1 GHz Firestorm + 4x1.8 GHz Icestorm)
 • 6GB
 • 128GB
 • Apple GPU (4-core graphics)

999.00 лв.

939.00 лв.

Реновиран
Реновиран
Спести 60 лв.
Смартфон Apple iPhone 12 64GB White

СмартфонApple iPhone 12 64GB White

 • Шестядрен (2x3.1 GHz Firestorm + 4x1.8 GHz Icestorm)
 • 4GB
 • 64GB
 • Apple GPU (4-core graphics)

979.00 лв.

919.00 лв.

Реновиран
Реновиран
Спести 50 лв.
Смартфон Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue

СмартфонApple iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue

 • Шестядрен (2x3.1 GHz Firestorm + 4x1.8 GHz Icestorm)
 • 6GB
 • 128GB
 • Apple GPU (4-core graphics)

1299.00 лв.

1249.00 лв.

Реновиран
Реновиран
-12%

Hop.BG - ВходВход Бизнес клиентиРегистрация на дилъри и b2b клиенти

Hop.BG - Регистрация


Желаете ли да получавате наши промоционални предложения чрез електронна поща?Вход Бизнес клиентиРегистрация на дилъри и b2b клиенти

Hop.BG - Забравена парола

Напишете в полето отдолу пощата, с която сте се регистрирали на нашия сайт и ще получите на тази поща нова временна парола.

Hop.BG - Изпрати на приятел

Hop.BG - Търсене