en

Топ 10 често задавани въпроси за употребяваните лаптопи

17.11.2021    2 Харесвания 1996
Топ 10 често задавани въпроси за употребяваните лаптопи

Обмисляте да закупите лаптоп втора ръка? Разбира се, съвсем логично е да имате колебания преди да вземете подобно решение. С оглед на дългогодишната ни практика, ние от hop.bg, сме подбрали за вас десет от най-често задаваните въпроси, свързани с употребяваните лаптопи. От отговорите им ще придобиете ясна представа защо да изберете реновиран, а не просто употребяван лаптоп. Ето кои са те.

 

1. Какво означава реновиран и реновиран с леки следи от употреба лаптоп в hop.bg?

 

Реновираните, както и реновираните с леки следи от употреба, са употребявани устройства, които са в отлично техническо състояние, което не се различава от това на новите продукти. Преминали са пълни тестове за работоспособност и функционалност на всеки един детайл. И за двата типа получавате една и съща гаранция.
 

2. Каква е разликата между реновиран и реновиран с леки следи от употреба?

 

Разликата се изразява в това, че при реновираната техника с леки следи от употреба са налични козметични недостатъци, невлияещи на работата с устройството. Често това са драскотини по дисплея, светли или тъмни петна, причинени в следствие на натиск при транспортиране. Ако не сте перфекционист или искате да спестите пари, реновираните продукти с леки следи от употреба са подходящи за вас, тъй като са на значително по-ниска цена от реновираните.
 

3. Какво е ремонтирано/сменено на реновираните лаптопи?

 

В процеса на реновация на даден продукт не е наложително определен компонент да бъде подменен, ако е напълно работещ и отговаря на критериите за високо качество. Но това, което ние в Hop.bg правим е задължителна профилактика и почистване. А при необходимост - смяна на корпуси, капаци; части, които видимо се износват най-много – клавиатури и тъчпадове;
 

4. Колко време държи батерията?

 

Батериите на всички устройства, включително и на преносимите компютри, имат определен цикъл живот, заложен от производителя. Затова, ние от Хоп.бг при нужда ги рециклираме или ги сменяме с нови. Издръжливостта им варира между 2 и 3 часа при лаптопите до 14 инча, при 15.6-инчовите - 1-2 часа. Това е нормално и е така заради най-големия консуматор на батерията – дисплеят!
 

5. Подходящи ли са за игри?

 

По-голямата част от реновираните преносими компютри в hop.bg се справят с онлайн игрите в браузер. Производителите на компютърни игри налагат изисквания за мощен хардуер и сериозни спецификации. За целта има геймърска индустрия, която асемблира машини за тежки игри.
Ако все пак търсите геймърски лаптоп, нека не забравяме, че истинските такива започват от 3000лв цена като нов. А при нас ще намерите и употребявани модели от световноизвестните серии Alienware и Legion.

 

6. Имат ли гаранция?

 

Всички продукти в hop.bg се предлагат с гаранция. За лаптопите, без значение реновирани или реновирани с леки следи от употреба, тя е 6 месеца, с възможност за удължаване. Допълнителната гаранция можете да заявите в момента на покупката или поръчката.

 

7. Защо клавиатурата няма кирилица?

 

Моделите, които предлагаме не са произведени за българския пазар. Което е голямо предимство. Ползвани са от чуждестранни компании, чиито IT отдели са безкомпромисни и строго взискателни в избора на техника.
Ако липсата на кирилица представлява неудобство, имаме решение - самозалепващи се букви за клавиатура.

 

8. Имат ли зарядно?

 

Разбира се! Захранващият адаптер е неизменна част от окомплектовката. Към всеки закупен лаптоп от hop.bg получавате зарядно и 3 месеца гаранция за него.
 

9. Какво покрива гаранцията и къде се обслужва?

 

Гаранцията на лаптопите, закупени от hop.bg покрива повредите на хардуерните компоненти, които не са по вина на клиента. Необходимо е да посетите някои от търговските ни обекти в страната – София, Пловдив, Варна, Русе и Плевен или да изпратите устройството до нашия централен сервиз, с предварителна заявка по телефона. Също така е задължително да приложите гаранционна карта за закупения продукт. Стараем се срокът за гаранционно сервизно обслужване да е възможно най-кратък – до 7 работни дни.
 

10. Не са ли много скъпи? Има нови лаптопи за 800лв!

 

Продуктите от бизнес сериите марките като Dell, HP, Lenovo, Fujitsu и други са скъпи устройства. Като нови са стрували два-три пъти повече. Затова цените им за вторичния пазар не са високи.
От друга страна – не са предлагани в масовите търговски вериги, а само и единствено от официални представители на компаниите. Масов модел нов лаптоп за 800лв, не покрива корпоративните стандарти и не е избор на ИТ отделите на големите компании.

 

Това е малка част от въпросите, които вие потребителите често ни задавате. А отговаряйки, ние всъщност подчертаваме и самите предимства на компютърната техника втора ръка.  Закупувайки такава от hop.bg можете да бъдете спокойни, че получавате гарантирано и доказано качество на достъпни цени.

 

 

Предишна публикация Следваща публикация

Последни публикации

Последни публикации

Реновиран
Реновиран
-28%
Лаптоп HP EliteBook 840 G6

ЛаптопHP EliteBook 840 G6

  • Intel Core i5-8265U (6M, 1.60GHz, до 3.90 GHz)
  • 16GB DDR4
  • 512GB SSD
  • Intel UHD Graphics for 8th Generation Intel Processors

779.00 лв.

559.00 лв.

Реновиран
Реновиран
-17%
Смартфон Apple iPhone 11 Pro Max 64GB Matte Space Gray

СмартфонApple iPhone 11 Pro Max 64GB Matte Space Gray

  • Шестядрен (2x2.65 GHz Lightning + 4x1.8 GHz Thunder)
  • 4GB
  • 64GB
  • Apple GPU (4-core graphics)

839.00 лв.

689.00 лв.

Реновиран с леки следи от употреба
Реновиран с леки следи от употреба
-6%
Лаптоп/Таблет Lenovo ThinkPad X1 Tablet Gen 3

Лаптоп/ТаблетLenovo ThinkPad X1 Tablet Gen 3

  • Intel Core i7-8650U (8M, 1.90 GHz, до 4.20 GHz)
  • 16GB DDR3
  • 256GB SSD
  • Intel HD Graphics 615

809.00 лв.

759.00 лв.

Реновиран
Реновиран
3 варианта
-10%
Смартфон Apple iPhone 8 Plus 64GB Space Gray

СмартфонApple iPhone 8 Plus 64GB Space Gray

  • Шестядрен (2x Monsoon + 4x Mistral)
  • 3GB
  • 64GB
  • Apple GPU (three-core graphics)

379.00 лв.

339.00 лв.

Реновиран с леки следи от употреба
Реновиран с леки следи от употреба
-9%
Лаптоп HP ProBook 650 G2

ЛаптопHP ProBook 650 G2

  • Intel Core i7-6600U (4M, 2.60 GHz, до 3.40 GHz)
  • 8GB DDR4
  • 256GB SSD
  • AMD Radeon R7 M365X (128-bit, 1GB GDDR5)

539.00 лв.

489.00 лв.

Hop.BG - Вход



Вход Бизнес клиентиРегистрация на дилъри и b2b клиенти

Hop.BG - Регистрация


Желаете ли да получавате наши промоционални предложения чрез електронна поща?



Вход Бизнес клиентиРегистрация на дилъри и b2b клиенти

Hop.BG - Забравена парола

Напишете в полето отдолу пощата, с която сте се регистрирали на нашия сайт и ще получите на тази поща нова временна парола.

Hop.BG - Изпрати на приятел

Hop.BG - Търсене